DFDS neemt eerste Belgische Volvo FH Electric in gebruik

DFDS heeft vandaag de allereerste rit uitgevoerd met een gloednieuwe in serie geproduceerde Volvo FH Electric. Die zal voortaan ingezet worden om onderdelen vanuit de DFDS terminal naar de fabriek van Volvo Cars in Gent te brengen. De Volvo FH Electric zal een dieselvrachtwagen vervangen en daarmee bijdragen tot een vermindering van de CO² uitstoot en de geluidsoverlast.

Deze Volvo FH Electric werd officieel in ontvangst genomen door Niklas Andersson, EVP Logistics van DFDS in het bijzijn van premier Alexander De Croo en Jonas Odermalm, Vice President Electromobility Product Management Volvo Trucks . Deze Volvo FH Electric is de eerste uit een reeks van 125 bestelde elektrische Volvo vrachtwagens die in de loop van 2023 operationeel zullen zijn in de DFDS vloot. In 2021, initieerden DFDS en Volvo Trucks een gezamenlijk project met betrekking to duurzaam wegtransport.

Niklas Anderson, EVP Logistics bij DFDS: ”Groene transport corridors in het Deltagebied en in heel Europa zijn essentieel voor de uitvoering van de Europese Green Deal. Om groene corridors werkelijkheid te laten worden, hebben we innovatieve partnerschappen en sterke toezeggingen van de industrie en de regeringen nodig om te investeren in belangrijke infrastructuur zoals elektrische laadstations en waterstoftankstations.”

Peter Himpe, Vice President Volvo Trucks Belux: ”Met de levering van onze eerste FH Electric in België tonen we aan dat er al heel wat logistieke trajecten in aanmerking kunnen komen om geëlectrificeerd te worden. Met een range van minimaal 300 km zal deze FH dagelijks trajecten kunnen verzorgen tussen de DFDS terminal in North Sea Port en de Volvo Cars fabriek in Gent. Naarmate het break even point van elektrische trucks dichterbij komt zijn we ervan overtuigd dat dat dit pioniers werk van DFDS en Volvo Trucks veel navolging zal kennen.”

Volvo Trucks heeft zich wereldwijd als doel gesteld om tegen 2030 de helft van zijn nieuwe vrachtwagens te verkopen met een batterij- of brandstofcelaandrijving. De transitie naar elektrische voertuigen wordt geleid door Europa en Noord-Amerika, waar de doelstellingen nog hoger liggen. Zo ligt het streefcijfer in Europa momenteel op zo'n 70 procent van alle nieuwe vrachtwagens die in 2030 worden verkocht.

Na de zomer van 2023 zal Volvo Trucks ook starten met de productie van elektrische trucks in de Gentse vrachtwagenvestiging en in 2025 start Volvo Trucks in Gent met het bouwen van batterijmodules voor batterijpacks.

DFDS streeft ernaar om tegen 2050 een netto-nul-uitstoter te zijn. De doelstellingen zullen worden bereikt door aanzienlijke investeringen in groene oplossingen, waaronder het streven om tegen 2030 25% van de vrachtwagens elektrisch te laten rijden.

Nieuwsbericht van Volvo Trucks, 16/11/2022


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)