De BT Staxio-reeks wordt uitgebreid met 3 nieuwe stapelaars

De SPE120XR, SPE120XRD en SWE120XR komen de BT Staxio P- en W-serie van Toyota Material Handling Europe versterken. Met hun intrekbare mast, compacte chassis en de mogelijkheid om verschillende soorten pallets te hanteren, zijn deze modellen ontworpen om ruimte te besparen en de efficiŽntie te verhogen.

Deze unieke serie combineert de compactheid van een stapelaar met de flexibiliteit van een reachtruck. Dit resulteert in een veelzijdige oplossing voor het hanteren van elk type pallet tot een hoogte van 4,8 meter. Het assortiment bestaat uit een meeloopstapelaar (SWE120XR), een platformstapelaar (SPE120XR) en een dubbele-pallethandler (SPE120XRD). De korte draaicirkel en de intrekbare mast maken deze oplossing ideaal om te werken in smalle gangen en krappe ruimtes, en zorgen ervoor dat de stapelaar kan worden aangepast aan een breed scala van omgevingen, inclusief koelcellen. De modellen kunnen optioneel worden uitgerust met een zijverschuiving en vorkversteller om de productiviteit te verhogen.

Alle bestuurdersfuncties (rijden, heffen, zakken, reachen, kantelen, zijverschuiving en vorkverstelling) zijn geÔntegreerd in de hendel, waardoor de nieuwe modellen zeer eenvoudig te bedienen zijn. 'Optimised Truck Performance' past de snelheid in de bochten aan en het Totalview-concept zorgt ervoor dat de vorkuiteinden op elke hoogte uitstekend door de mast heen te zien zijn, wat de veiligheid ten goede komt. De platform SPE-uitvoering met 'one-touch' neerklapbare hekken en in hoogte verstelbare stuurarm verhoogt de ergonomie en productiviteit nog meer.

De nieuwe stapelaars zijn bovendien zeer energiezuinig en zijn optioneel verkrijgbaar met een lithiumionbatterij. Deze batterijtechnologie is ideaal voor intensief werk omdat het energieverbruik tot 30% lager ligt. Daarnaast gaan lithiumionbatterijen uitzonderlijk lang mee en kunnen ze op elk gewenst moment snel worden opgeladen, zodat de batterij niet hoeft te worden vervangen bij werk in meerploegendienst.

"Vooral in nauwe ruimtes profiteert u van de flexibiliteit, energie-efficiŽntie, gebruiksvriendelijkheid en hoge verticale en horizontale prestaties van de nieuwe BT Staxio W- en P-modellen. Deze stapelaars met intrekbare mast helpen u om opslagruimte te besparen en de efficiŽntie te verhogen", zegt Martin Mimer, Product Management Warehouse Trucks bij Toyota Material Handling Europe.

De nieuwe BT Staxio SPE120XR(D) en SWE120XR zijn slechts twee van de vele producten, oplossingen en technologieŽn die Toyota Material Handling zal presenteren tijdens CeMAT 2016 (30 mei - 3 juni). Kom ons bezoeken in Hannover in paviljoen 32!

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium NV, 27/05/2016


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen