Visie, Sensoren & Schakelaars

Radar cruciaal voor toekomst van mobiliteit

Productivity.be - In een nieuw rapport “Automotive Radar 2022-2042” voorspelt IDTechEx dat alle nieuwe auto’s tegen 2042 uitgerust zullen zijn met meerdere radarsensoren. Het onderzoeksbureau verwacht dat steeds meer veiligheidsfuncties zoals Automatic Emergency Braking verplicht zullen worden en dat het gebruik van radarsensoren de aangewezen oplossing is om ze te implementeren.


Volledig metalen transponderschakelaar

Euchner - Met een volledig metalen behuizing is deze CTA een nóg sterkere variant dan de kunststof versie. De houdkracht Fzh van de vergrendeling van de CTA is maar liefst 8000 Newton en daarmee tweemaal zo sterk als de kunststof versie. Beide varianten zijn verkrijgbaar. De interface heeft een upgrade ondergaan en heet nu BP voor individuele aansluiting en BR voor seriële aansluiting tot 20 schakelaars.


Low-cost LIDAR

Productivity.be - De schommelstoel in bijgaande foto mag er op het eerste zicht misschien niet zo indrukwekkend uitzien, maar voor een 3D beeld, genomen met een 32x16 pixel sensor op 40 meter afstand, kan het wel tellen. De compacte LIDAR, ontwikkeld door Pointcloud in San Francisco en de universiteit van Southampton, toont de weg naar een nieuwe generatie sensoren voor machine vision.


Nauwkeurige diagnose van vloeistofprocessen

SMC - De nieuwe digitale flowschakelaar van SMC (PF3W-Z/L-serie) is een betrouwbare en efficiënte oplossing in processen die afhankelijk zijn van de vloeistofstroom. Of het nu gaat om het koelwater van spuitgietmachines en laspistolen of om koel- en temperatuurregelaars, alleen met alle relevante gegevens kunnen de processen soepel verlopen.


Nieuw FH Vision-systeem met AI-defectdetectie

Omron - Het nieuwe vision systeem uit de FH-serie is het eerste in de branche met AI-technologie die defecten zonder leermonsters identificeert. Deze technologie voor kunstmatige intelligentie, die de menselijke gevoeligheid en de technieken van geschoolde inspecteurs reproduceert, detecteert op betrouwbare wijze gebreken die eerder moeilijk vast te leggen waren. Hierdoor kunnen visuele inspecties op basis van het menselijk zicht geautomatiseerd worden.


Bijkomende 3D AOI machine voor Factory of The Future

E.D.&A. - Elektronicafabrikant E.D.&A. investeert in een bijkomende 3D AOI in het kader van hun visie op doorgedreven kwaliteitsbewaking. Deze nieuwe machine wordt achteraan in de THT (Through Hole Technology) lijn geplaatst. E.D.&A. zoekt steeds naar nieuwe innovaties en past deze toe in haar productieproces.


Tel met People Counter en bewaar afstand met Distance Guard

SICK - Met de nieuwe PeopleCounter en DistanceGuard SensorApps speelt SICK in op nieuwe ontwikkelingen om de verspreiding van het Covid-19-virus te vertragen. In combinatie met 2D- en 3D-LiDAR-sensoren van SICK kunnen mensen gemakkelijk de aanbevolen minimumafstand aanhouden in openbare en vooraf gedefinieerde ruimtes.


Draadloze positieschakelaars en sensoren voor explosieve omgevingen

Steute - ´Wireless Ex´ is een technologie die de montage en bediening van schakelapparatuur in explosieve omgevingen vergemakkelijkt. Schakelaars worden hierbij niet langer via Ex-compatibele kabels met de ontvangers in de schakelkast verbonden, maar via een energiezuinig draadloos protocol dat speciaal voor zulke toepassingen is ontwikkeld. Het is uiteraard gecertificeerd volgens de ATEX en IECEx normen.


Betrouwbare objectdetectie met de 3-D LiDAR meerlagenscanner

Pepperl+Fuchs - Op de SPS-vakbeurs toonde Pepperl+Fuchs de nieuwe R2300 multi-layer scanner. De sensor voor 3-D objectdetectie maakt gebruik van uiterst precieze LiDAR-lasermeettechnologie. Die voert een analyse uit van in totaal vier scanvlakken en kan de lengte, breedte en hoogte van objecten detecteren en meten. Een aantal innovatieve ontwerpeigenschappen in de sensor zorgen verder voor een zeer hoge detectiebetrouwbaarheid en -beschikbaarheid.


Intelligent positiemeetsysteem voor absolute lineaire terugkoppeling

Balluff - Met de BMP serie heeft Balluff een nieuwe intelligente verplaatsingssensor aan zijn programma toegevoegd die niet alleen via IO-Link het absolute positiesignaal voor de slag van een zuiger levert, maar ook informatie over de sensorstatus en de actuele omgevingscondities.


Agenda

15/03 - 18/03: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

03/05 - 06/05: Ipack-Ima, Milaan

17/05 - 20/05: Global Industrie, Paris Nord-Villepinte

17/05 - 20/05: Measurement World, Paris Nord-Villepinte

18/05 - 20/05: Indumation.be, Kortrijk Xpo

30/05 - 02/06: Hannover Messe

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

27/09 - 30/09: Micronora, Besançon (F)