Motor Scan bewaakt conditie van motoren

WEG toonde op Indumation zijn nieuwe motor scan Ė een apparaat dat op een motor bevestigd kan worden om de conditie te bewaken. Het toestel meet draaiuren, trillingen en temperatuur en vergelijkt deze gegevens met data in de cloud om aan te geven wanneer preventief onderhoud wenselijk is.

Motor Scan is een relatief eenvoudig apparaat dat onderhoudstechnici heel wat waardevolle informatie kan bezorgen over de toestand van motoren. Het toestel wordt bevestigd op een motor en meet draaiuren, trillingen en temperatuur. Via Bluetooth worden deze gegevens uitgelezen in een app die de data ook synchroniseert met de cloud. Zo krijgt de gebruiker een volledig overzicht van de historiek en kan de data vergeleken worden met andere gegevens om na te gaan wanneer zich een probleem voordoet.

Het resultaat is beschikbaar via de app en kan ook op een webportaal geraadpleegd worden. WEG maakt zich sterk dat heel wat problemen dankzij Motor Scan tijdig voorspeld kunnen worden wat een efficiŽnt preventief onderhoud mogelijk maakt.

© Productivity.be, 18/02/2019


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen