Barco selecteert SPIE om een nieuw cinemaconcept in Europese bioscoopzalen te installeren

Barco heeft SPIE Belgium als installatiepartner geselecteerd voor het uitrollen van z地 ambitieus Barco Escape project. De specifieke expertises in het werken op hoogte en in elektrisch en mechanisch montagewerk van het Belgisch filiaal van de groep SPIE speelden een doorslaggevende rol in deze keuze.

Met Barco Escape tekent de Belgische technologiereus Barco, specialist in het ontwerp en de ontwikkeling van visualisatie-oplossingen voor professionals, voor een compleet nieuwe cinemaervaring. In een cinemazaal uitgerust met Barco Escape blijft het klassieke hoofdscherm centraal staan, maar voor de film begint, verschijnen er langs de zijkant twee extra schermen die in een hoek van 100 tot 110 graden aansluiten op het hoofdscherm. Zo kan de cinemabezoeker genieten van een unieke, immersieve ervaring en zit hij als het ware in de film.

De installatie van Barco Escape kent zijn uitdagingen. In de cinemazaal worden twee extra projectoren opgehangen. Deze synchroniseren met de hoofdprojector en projecteren beeld op de zijschermen. Om de installatie van deze projectoren en zijschermen in Europese bioscoopzalen in goede banen te leiden, selecteerde Barco SPIE Belgium. Barco had hierbij niet alleen oog voor de specifieke technische expertise van SPIE Belgium, maar ook voor z地 internationaal netwerk, z地 flexibele ingesteldheid en z地 vermogen om compleet zelfstandig te werken. Ook het monteren van een ophangstructuur in het plafond voor de 400 kg wegende zijprojectoren en bijhorende soundboxen en liften, en het trekken en aansluiten van de communicatie en voedingskabels naar alle aandrijfmotoren en projectoren, behoren tot de opdracht van SPIE Belgium.

Project Manager Mario Deknudt cordineert de installatiewerken voor Barco Escape en organiseert de werven: 展e zijn tevreden dat Barco ons deze opdracht met Europese allure heeft toevertrouwd. Inmiddels hebben we een vijftal cinemazalen in Europa (twee in Belgi, twee in Nederland, 鳬n in Polen) met Barco Escape uitgerust. Deze vijf bioscoopzalen konden inmiddels hun voordeel halen uit onze specifieke expertise inzake hoogtewerk, bekabeling en mechanisch montagewerk.

De installatie van Barco Escape neemt op elke locatie zo地 twee weken in beslag. SPIE Belgium vaardigt hiervoor elke keer een team van zes technische medewerkers af waarvan het grootste deel uit de lokale SPIE vestiging wordt geselecteerd.

哲aast het volume van de te installeren Barco Escape schermen en projectoren, is deze opdracht ook interessant om nog meer specifieke ervaring op te doen met hoogtewerk en mechanische montage, legt Mario Deknudt uit. 泥e samenwerking met Barco verloopt immers prima. Barco waardeert ons vermogen tot meedenken om tot de juiste oplossing te komen enorm, net als onze technische expertise in stellingbouw, onze capaciteit om vlot het bestaande elektrisch net van het cinemacomplex te integreren, en onze deskundigheid in kabeloptimalisatie.

Nieuwsbericht van SPIE Belgium, 20/10/2016, Foto: SPIE Belgium


Feel free to share

Agenda

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, Besan輟n (F)

14/03/23 - 16/03/23: Embedded World, Nrnberg

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, Dsseldorf (D)