De Dietrich Process Systems voegt nieuwe functionaliteit toe aan Multiprobe bemonsteringssysteem

Met zijn Multiprobe-bemonsteringssysteem heeft De Dietrich Process Systems een reputatie opgebouwd in de farmaceutische en fijnchemische markten op het gebied van veiligheid en veelzijdigheid. Bovendien blijft De Dietrich Process Systems zich continu aanpassen aan de behoeften van zijn klanten. Daarom voegt De Dietrich Process Systems nu een nieuwe doseerfunctie toe aan Multiprobe.

Multiprobe van De Dietrich Process Systems is al enkele jaren beschikbaar als een eenvoudige oplossing om op een volkomen veilige manier monsters te nemen. Deze manier van bemonsteren biedt veel voordelen. Zo kunnen representatieve monsters direct in het hart van de reactie worden genomen terwijl het proces aan de gang is (evenals temperatuur- en pH-metingen). Daarnaast biedt het systeem ook mogelijkheden voor een betere menging. Al deze functies kunnen worden uitgevoerd wanneer de reactor onder druk of vacuŁm werkt en zonder dat het mangat geopend behoeft te worden. Hierdoor wordt de veiligheid van de operator gegarandeerd.

Het verkregen monster is perfect representatief voor het product, aangezien het uit het centrum van het reactieproces wordt genomen. Het ondergaat geen fysische of chemische veranderingen tijdens het overbrengen naar de monsterkolf. Bovendien maakt de mogelijkheid om een ​​echt representatief monster te nemen zonder de reactor drukloos te maken of zonder de inerte atmosfeer te verliezen, Multiprobe ideaal voor chemische en farmaceutische processen waarbij het risico op besmetting meestal een probleem is tijdens het nemen van monsters.

Een nieuwe doseerfunctie

De Dietrich Process Systems speelt numet de introductie van een nieuwe functie opnieuw in op de behoeften van klanten. Het bedrijf introduceert namelijk de mogelijkheid om rechtstreeks reagens of katalysator in het reactiemedium te injecteren. Deze functie wordt ontworpen en aangepast op basis van de specificaties van de individuele klant. Het maakt het mogelijk om veilig een bepaalde hoeveelheid vloeibaar product in het hart van de chemische reactie in te brengen, zelfs in kleine hoeveelheden (enkele tientallen grammen) en in korte tijd (enkele seconden). Het systeem is ontworpen om ervoor te zorgen dat de volledige gespecificeerde hoeveelheid het reactiemedium bereikt. Om te bevestigen dat de functie naar verwachting functioneert, kan De Dietrich Process Systems haalbaarheidstests uitvoeren in het eigen testcentrum, met uitzondering van die waarbij bepaalde giftige of gevaarlijke producten zijn betrokken.

Dankzij het compacte ontwerp is de Multiprobe geschikt voor installatie in zowel kleine als grote reactie-units en past hij gemakkelijk in een kleine footprint. Om al deze functies uit te voeren, gebruikt het systeem slechts ťťn reactormondstuk, waardoor andere mondstukken vrijkomen voor aanvullend procesgebruik. Het bevat ook een exclusieve reinigingsfunctie die het hele bemonsteringscircuit doorspoelt met een geschikt oplosmiddel.

Nieuwsbericht van De Dietrich Process Systems, 05/02/2021


Feel free to share