Agoria lanceert uitwisselingsplatform voor ingenieurs

Agoria lanceert een platform waar bedrijven ingenieurs of andere hooggekwalificeerde werknemers met elkaar kunnen uitwisselen. Heel wat bedrijven hebben door de terugval van hun activiteiten momenteel mensen op overschot, terwijl andere bedrijven nu net extra personeel kunnen gebruiken.

Het matchmaking-platform is een digitaal prikbord dat een overzicht biedt van de beschikbare profielen en de bedrijven waar die te vinden zijn.

"Met dit platform willen we ons steentje bijdragen om de impact van de coronacrisis zoveel mogelijk te verzachten voor onze leden en hun werknemers", zegt Dominique Du Tré, Director Services bij Agoria. “We horen van veel bedrijven dat het ordervolume is teruggevallen door het coronavirus, maar ook dat veel lopende of geplande innovatie- en andere projecten tijdelijk ‘on hold’ zijn gezet. Het gevolg is dat deze bedrijven momenteel een overschot hebben aan sommige hooggekwalificeerde, vaak technische profielen die in een normale arbeidsmarkt moeilijk tot zeer moeilijk te vinden zijn. Ze willen die mensen uiteraard niet kwijt, want zodra de activiteiten hervatten, gaan ze die weer hard nodig hebben.”

“Daarnaast zou het, alle overheidsmaatregelen ten spijt, ook een bijzonder groot economisch, menselijk en maatschappelijk verlies zijn om uitgerekend in crisistijd zoveel talent op non-actief te zetten. De enige constructieve weg vooruit, is deze medewerkers de kans geven om zich tijdelijk elders in te zetten. Ze kunnen dan actief blijven, misschien even van een andere sector proeven én ze behouden een volwaardig loon. Hun werkgever, van zijn kant, kan op die manier iedereen aan boord houden en toch de financiële impact van de crisis enigszins temperen. En de inhurende werkgever? Die krijgt extra ‘skills & brains’ om bijvoorbeeld een tijdelijk project uit te voeren. Triple win, zeg maar”, vertelt Dominique Du Tré.

Agoria hoopt dat zoveel mogelijk lidbedrijven die met een onvoorzien tijdelijk personeelsoverschot kampen, een adequate oplossing zullen vinden in het nieuwe matchmaking-platform. Talent is immers, met het oog op het post-coronatijdperk, veel te kostbaar om verloren te laten gaan.

www.agoria.be/talent/nl

Nieuwsbericht van Agoria, 15/06/2020


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement

The All Electric Society Arena points the way to a carbon-neutral industrial society

Machine manufacturers showcasing security solutions for digital grinding processes at GrindingHub

New Level and Flow Controller Reduces Complexity in Water and Wastewater Applications


Agenda

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)