Euchner

www.euchner.nl

Volledig metalen transponderschakelaar

Euchner - Met een volledig metalen behuizing is deze CTA een nůg sterkere variant dan de kunststof versie. De houdkracht Fzh van de vergrendeling van de CTA is maar liefst 8000 Newton en daarmee tweemaal zo sterk als de kunststof versie. Beide varianten zijn verkrijgbaar. De interface heeft een upgrade ondergaan en heet nu BP voor individuele aansluiting en BR voor seriŽle aansluiting tot 20 schakelaars.


Twee multifunctionele deursloten

Euchner - Aan de serie MGB deursloten is een nieuwe variant toegevoegd: de MGB2. Deze nieuwe MGB2 heeft een busmodule die ook los van het deurslot kan worden gemonteerd. In dat geval verbindt een kabel de busmodule en het deurslot, handig bij plaatsgebrek. Ook is het mogelijk om twee deursloten op ťťn busmodule te monteren, zo spaart men kosten.


CTP Extended met geÔntegreerde bedieningselementen

Euchner - De nieuwe variant Extended van de transponder gecodeerde veiligheidsschakelaar CTP met vergrendeling biedt de mogelijkheid om maximaal drie bedienings- en indicatie-elementen te integreren in het schakelaardeksel. Dit maakt het mogelijk om stuursignalen, zoals nood-stop, aanvraag deur open of herstart direct bij de veiligheidsschakelaar te activeren.


Vernieuwde PL norm

Euchner - Sinds januari 2016 is er een vernieuwde PL norm. Voor velen is dit een verrassing want dit feit is niet breed gecommuniceerd. Voor dit zogenaamde amendement is een reden: De samensmelting van PL en SIL is mislukt en gestopt.


RFID deurvergrendeling voor ASi liefhebbers

Euchner - Hij was er al, deze CTP, maar nu ook leverbaar met ASi Safe aansluiting, rechtstreeks op de ASi bus. Daarmee bereik je PL e met slechts ťťn vergrendelbare RFID veiligheidssensor per deur. RFID detectie van de geÔntegreerde transponder in de actuator zorgt ervoor dat bij breuk van de actuator of sensor, de OSSD-halfgeleideruitgangen onmiddellijk uitschakelen.


Stilstand- en toerentalbewaking

Euchner - Aan het gamma van de modulaire veiligheidsbesturing MSC heeft Euchner 7 modules toegevoegd voor het bewaken van toerental en stilstand (roterende en lineaire bewegingen). Er kunnen naderingsschakelaars of encoders op worden aangesloten.


Fabrikant MGB deurslot introduceert 3de interface

Euchner - EtherNet/IP-CIP-Safety is de derde interface die fabrikant Euchner op de markt brengt voor zijn MGB-deurslot. Deze werd ontwikkeld om te voldoen aan de vraag van machinebouwers uit de USA en machinebouwers die aan de USA leveren.


PL en SIL tůch niet samen

Euchner - De samensmelting van PL en SIL is definitief van de baan. De merger ISO/IEC17305 zal er niet komen. Dit hebben de deelnemende partijen besloten. Eťn van de oorzaken is de verbetering van de Performance Level norm EN-ISO13849-1: Amendement 1. Deze is gereed en zal ten laatste begin 2016 worden geactiveerd. De code waaronder de aangepaste norm kan worden gevonden is EN-ISO13849-1+AM1.


Help leaflet EN-ISO14119

Euchner - Een super handige gratis help leaflet leidt u stap voor stap door de nieuwe anti-manipulatie norm EN-ISO14119. Op de paginaís staan in blokken telkens de hoofdstuknummers uit de norm. Het werkt als een flowchart zodat u niets overslaat.


Veiligheids-PLC met overzichtelijke software

Euchner - Het is vooral de overzichtelijke en gratis software die de nieuwe EUCHNER MSC veiligheids-PLC zo interessant maakt. Het programmeren met de ďEuchner Safety DesignerĒ software verloopt intuÔtief. Voor het configureren staan een vele veiligheidsfuncties, logische bewerkingen en timers ter beschikking.