Productivity in Logistics

Hardiman: ís werelds eerste exoskelet

Productivity.be - In de samenwerking tussen mens en machine is er geen technologie die meer tot de verbeelding spreekt dan die van de actieve exoskeletten. Die zouden in staat moeten zijn om de mens meer kracht en uithoudingsvermogen te geven. De eerste poging om een dergelijke machine te bouwen wordt toegeschreven aan General Electric dat in 1965 Hardiman tot leven bracht.


Truck zonder chauffeur

Productivity.be - In de wereld van autonome voertuigen zijn er bijna dagelijks primeurs en mijlpalen te melden, maar deze is toch wel erg opvallend. In Zweden zet logistiek dienstverlener DB Schenker sinds kort voor het eerst een truck zonder chauffeur in voor een pendeldienst over de openbare weg.


Robotpakken in de logistiek voorlopig nog toekomstmuziek

VIL - Exoskeletons of robotpakken geven het menselijk lichaam meer kracht en uithoudingsvermogen. VIL testte de mogelijke toepassingen van deze robotpakken in de logistieke sector. Vandaag blijkt de technologie nog onvoldoende matuur om in te zetten voor logistieke manuele taken in warehouses maar door de constante ontwikkelingen is er wel potentieel.


Compacte gewichtheffer

Crown Handling - Crown introduceert een nieuwe compacte, wendbare dubbele stapelaar: de DS 3040. Deze goed manoeuvreerbare en toch krachtige nieuwe heftruck vormt een aanvulling op de populaire DT-serie dubbele stapelaars van Crown. Met een hefvermogen van maximaal twee ton en hefhoogten tot 2300 millimeter is de nieuwe meeloopstapelaar in de eerste plaats ontworpen voor gebruik in krappe winkel- of magazijnomgevingen.


Gartner voorspelt ďBlockchain FatigueĒ

Productivity.be - Naar aanleiding van de Gartner Supply Chain Executive Conferences die deze en volgende maand plaatsvinden in Arizona en Barcelona doet het wereldvermaarde adviesbureau een gedurfde uitspraak over een van de grootste hypes van het moment: tegen 2023 verwacht Gartner dat 90% van de initiatieven rond blockchain in de supply chain aan ďBlockchain FatigueĒ zullen lijden.


Onhandige struisvogel

Productivity.be - Op het eerste zicht heeft hij misschien wat van een onhandige struisvogel maar achter dat nare beeld gaat een performante robot schuil die voldoende flexibel zou kunnen zijn om autonoom een hele reeks taken in een warehouse voor zijn rekening te nemen. Ziehier Handle Ė de nieuwste telg in de uitgebreide robotfamilie van Boston Dynamics.


Neoception Asset Tracker

Pepperl+Fuchs - De Neoception Asset Tracker biedt monitoring van uw productieproces in de cloud. RFID lezers uit het IDENTControl System van Pepperl+Fuchs gebruiken tags om assets te identificeren, waarop de specifieke informatie van het object via een gateway naar de Neoception Cloud gestuurd wordt. Deze data kan altijd geraadpleegd worden. Zo wordt een gedetailleerd overzicht over het productieproces behouden, waardoor plannen makkelijker wordt.


Strategische investering in DroneBase

FLIR Systems - FLIR Systems en DroneBase hebben vandaag aangekondigd dat FLIR een strategische investering heeft gedaan in DroneBase, een internationaal dronebedrijf dat ondernemingen toegang geeft tot een van de grootste Unmanned Aerial Surveillance (UAS)-pilotennetwerken ter wereld. FLIR wordt de exclusieve leverancier van oplossingen met warmtebeeldtechnologie en de officiŽle leverancier van trainingen in warmtebeeldtechnologie voor kleine UAS.


Vier ogen zien meer dan twee

Productivity.be - Bosch brengt zijn camerasysteem voor autoís naar de wereld van heftrucks om operatoren een 360į zicht te geven op wat er gebeurt rond hun machine. Dat moet het mogelijk maken om veiliger en efficiŽnter te werken in de dynamische omgevingen die kenmerkend zijn voor logistieke operaties.


EfficiŽnte palletpatronen creŽren

FANUC - Of u nu dozen, zakken of kratten moet palletiseren, de criteria voor het stapelen blijven dezelfde: afmetingen van de verpakking, aantal stapellagen, met of zonder tussenvelÖ. Een hele puzzel om het meest efficiŽnte palletpatroon te vinden. Zeker wanneer een van deze criteria vaak kan wijzigen. Met FANUC PalletPro genereert u met enkele klikken het meest efficiŽnte palletpatroon.


Reflex WMS for Factory, een oplossing voor de logistieke aansturing van fabrieken

Hardis Group - Met Reflex WMS for Factory heeft Hardis Group een oplossing voor industriŽle vestigingen: de software kan logistieke stromen voor en na de productie in realtime aansturen en maatwerkproducten en -verpakkingen eenvoudiger beheren.


PackMyRide: volautomatisch laden van pakketten in een bezorgvoertuig

Dematic - Dematic presenteert zijn PackMyRide automatiseringssysteem. Het zorgt als eerste ter wereld voor het volledig geautomatiseerd laden van pakketten in bezorgvoertuigen. Hiermee onderstreept Dematic zijn voortrekkersrol en bewijst het opnieuw zijn innovatieve kracht. Momenteel wordt PackMyRide gebruikt in een proefproject in een van de nieuwste distributiecentra van projectpartner DPD.


Zwevend doorheen de productie

Productivity.be - Met de XPlanar presenteerde Beckhoff Automation op Indumation een revolutionair material handling systeem met zwevende tegels die snelheden tot 4 m/s halen. Het systeem biedt een ongekende flexibiliteit en is door zijn opzet niet alleen slijtagevrij maar ook bijzonder geschikt voor toepassingen met strenge hygiŽnische eisen. En vooral: het ziet er ongemeen futuristisch uit.


Linde Roadster nu ook beschikbaar met brandstofcelaandrijving

Motrac Handling & Cleaning - Het blijft een van de belangrijkste vragen in de wereld van de goederenverwerking: welk type truckaandrijving past het beste bij mijn specifieke toepassing? Het antwoord op deze vraag hangt steeds af van de omstandigheden ter plekke, maar alsmaar vaker wordt gekozen voor de duurzame brandstofceltechnologie.


Logistieke taken leren in een virtuele wereld

VIL - Augmented en Virtual Reality zijn in de bedrijfswereld en in de logistieke sector vrijwel onbekend. Toch kan deze technologie interessante toepassingen bieden, met name bij de training van logistieke medewerkers. Met het project ĎAR Ė VR training for Logisticsí gaat VIL in samenwerking met acht bedrijven de mogelijkheden en opportuniteiten van AR Ė VR testen voor opleiding en ondersteuning van logistieke taken in magazijnen en distributiecentra.


Just Another Bar Code (JAB)

Productivity.be - Just Another Bar Code mag dan wel als een grapje klinken Ė deze nieuwe driedimensionale barcode draagt het keurmerk van de federale overheidsdienst voor informatiebeveiliging in Duitsland. De code zal onder meer gebruikt worden voor de cryptografische beveiliging van papieren documenten.


Logistiek van lege ongereinigde vaten snakt naar vereenvoudiging

VIL - De afvoer en verwerking van lege, ongereinigde chemische verpakkingen is een complex gegeven. Bedrijven die dergelijke vaten en IBCís correct en conform willen aanbieden voor transport en verwerking, moeten rekening houden met een aanzienlijk aantal regels die soms vaag en voor interpretatie vatbaar zijn. Er is dringend nood aan vereenvoudiging, zo blijkt uit de resultaten van het project ĎPolluted Packaging Logisticsí.


Outdoor laser scanner

Productivity.be - Op de SPS IPC Drives heeft SICK met de outdoorScan3 een nieuwe veiligheidslaserscanner voorgesteld die gecertificeerd is om buiten ingezet te kunnen worden in praktisch alle weersomstandigheden. Dat opent een hele reeks mogelijkheden voor automatisering in logistiek, landbouw, enz. Een van de toepassingen is het verhogen van de autonomie van AGVís.


Robots as a service

Productivity.be - Google Ė u weet wel, het bedrijf dat nogal eens de gewoonte heeft dingen groots aan te pakken Ė werkt aan een besturingssysteem voor robots. Vanaf volgend jaar kunnen integratoren aan de slag met Cloud Robotics Ė een open platform dat alle tools wil bieden die nodig zijn om robots autonoom te laten navigeren.


Bye bye barcode laser?

Productivity.be - Mede door de verdere rollout van Industrie 4.0 wordt verwacht dat de markt voor barcode scanners de komende jaren flink zal toenemen. Toch zou de verkoop van barcode laser scanners in de komende vier jaar met 5% dalen. Kaper op de kust zijn imaging scanners die visietechnologie gebruiken om barcodes te detecteren en te interpreteren.


Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen