Nieuwe supercomputer breekt records

Productivity.be - Een labo van de Amerikaanse overheid nabij Chicago krijgt met Aurora tegen 2021 de snelste supercomputer ter wereld die Summit Ė de huidige recordhouder Ė in Tennessee zal voorbijsteken. In de IT-wereld is het een opsteker voor Intel dat concurrent Nvidia de loef afsteekt in dit megaproject dat onder meer moet uitblinken in artificiŽle intelligentie.


3D printen succesfactor in MotoGP kampioenschap

Productivity.be - Raceliefhebbers zullen op Machineering verwend worden door Renishaw dat een motor uit het MotoGP kampioenschap gaat meebrengen naar zijn stand. De succesvolle motor van het TransFIORmers team heeft een ophanging waarvan een cruciaal onderdeel in titanium gemaakt is op het AM250 additief productiesysteem van Renishaw.


Vier ogen zien meer dan twee

Productivity.be - Bosch brengt zijn camerasysteem voor autoís naar de wereld van heftrucks om operatoren een 360į zicht te geven op wat er gebeurt rond hun machine. Dat moet het mogelijk maken om veiliger en efficiŽnter te werken in de dynamische omgevingen die kenmerkend zijn voor logistieke operaties.


Dashboard voor welzijn operator

Productivity.be - Een groot deel van stilstanden in de industrie is te wijten aan fouten van operatoren, die op hun beurt het gevolg zijn van vermoeidheid. Dat stelt ABB bij de lancering van een nieuwe tool in ABB Ability die operatoren in de procesindustrie in staat stelt om naast de processen ook hun eigen welzijn te bewaken.


M+R, het grootste event voor procesinstrumentatie in de Benelux

easyfairs - Op 27 en 28 maart 2019 opent Antwerp Expo zijn deuren voor M+R 2019. Dit event is ondertussen uitgegroeid tot hťt event in de Benelux voor procesinstrumentatie in het hart van de grootste (petro)chemiecluster van Europa, namelijk Antwerpen. M+R is een totaalevent met tal van innovaties, uitgebreide masterclasses en een Innovation Tour.


3000-serie schakelaars en sensoren van Barksdale worden uitgebreid met IO-Link

HITMA Instrumentatie B.V. - Hitma Instrumentatie maakt bekend dat de industriŽle meet- en regelcomponenten uit de succesvolle Barksdale 3000-serie op korte termijn worden uitgebreid met het IO-Link communicatieprotocol. De BPS3000, een elektronische drukschakelaar met een 4-cijferig display, wordt als eerste uitgerust met IO-Link protocol. Later volgen andere producten uit de Barksdale 3000-serie, die naast druksensoren ook temperatuur- en niveausensoren omvat.


BelgiŽ voortrekkers in Europees Advanced Manufacturing Support Centre

Productivity.be - De Europese Commissie heeft met het Advanced Manufacturing Support Centre (ADMA) een project gelanceerd om kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen bij hun evolutie naar fabrieken van de volgende generatie. Het project bouwt in belangrijke mate voort op de expertise die Agoria en Sirris opbouwden in het analyseren en begeleiden van Factories of the Future.


Can I print this?

Productivity.be - De vakbeurs Machineering pakt in samenwerking met Flam3D uit met een boeiend initiatief rond additive manufacturing. In de 3D Feasibility Zone kunnen bezoekers bij een panel van deskundigen terecht met de eenvoudige maar bijzonder relevante vraag: can I print this?


Meer dan honderd geconnecteerde machines op EMO

Productivity.be - De Duitse vereniging van machinebouwers VDW plant op de EMO vakbeurs in september een grootschalige demonstratie van het nieuwe communicatieprotocol Umati. Meer dan honderd machines van verschillende leveranciers zullen er in een live demo geconnecteerd worden.


PROTOTYPING en MNE voortaan samen in ťťn beursconcept

Invent Media - In 2020 bundelen twee gevestigde en succesvolle beursconcepten hun krachten in Kortrijk Xpo. Op 5 en 6 februari 2020 kunnen creatieve productontwikkelaars, industriŽle maakbedrijven en machinebouwers voor het eerst op ťťn locatie het grootste technologie-aanbod ontdekken voor ontwerpen, engineering, prototypen en produceren of assembleren van industriŽle componenten.


Interactieve controle van robots

Productivity.be - Onderzoekers aan het Fraunhofer IWU presenteren op de Hannover Messe een nieuwe, interactieve manier om met industriŽle robots om te gaan. Daarbij maakt de robot gebruik van 3D cameraís om de intenties van operatoren vlakbij te interpreteren Ė een beetje naar analogie met gelijkaardige systemen op spelconsoles.


Multispot-optiek voor lasersolderen en lassen

Faulhaber - Laserstralen worden in toenemende mate gebruikt als hulpmiddel voor het verbinden van componenten, met name voor lassen en solderen, bijvoorbeeld in de automobielindustrie. Laserline heeft nu multispot-optiek ontwikkeld voor laser-solderen en -lassen, waardoor ook bijzonder moeilijke materialen kunnen worden verwerkt. Motoren van FAULHABER zorgen voor een correcte verdeling van de spot-energie.


Reflex WMS for Factory, een oplossing voor de logistieke aansturing van fabrieken

Hardis Group - Met Reflex WMS for Factory heeft Hardis Group een oplossing voor industriŽle vestigingen: de software kan logistieke stromen voor en na de productie in realtime aansturen en maatwerkproducten en -verpakkingen eenvoudiger beheren.


Premium lasrobotoplossingen bij Valk Welding op Machineering 2019

Valk Welding - Lasrobotintegrator Valk Welding zal op de beurs Machineering 2019 in Brussel haar oplossingen tonen die een continu en kwalitatief hoogwaardig lasproces mogelijk maken. De nadruk ligt op een flexibele inzet bij kleine series en grote variaties, programmering en lasnaadvolgen. Om een hoge output, hoge inschakelduur en hoge laskwaliteit mogelijk te maken, heeft Valk Welding zelf een aantal unieke hardware- en softwaretools ontwikkeld.


Productiviteit en efficiŽntie bij FANUC Benelux tijdens Machineering

FANUC - FANUC Benelux presenteert op de Machineering, van 27 tot 29 maart in de Expo Brussel, een hele reeks nieuwigheden en highlights. Productiviteit en efficiŽntie zijn in de competitieve wereld van vandaag meer dan ooit de cruciale succesfactoren voor de maakindustrie. Bezoekers kunnen dan ook op de FANUC stand zelf ervaren hoe Ease of Use, Performance, Customisation en Smart kunnen helpen om hun concurrentiepositie te verbeteren.


One size fits many

Leering Hengelo - Bedrijven die gaan automatiseren kopen vaak automatiseringsoplossingen die veel opties bieden. Vaak kiest men voor het "volledige pakket", voor een maximale flexibiliteit. Na een forse investering komt men achteraf vaak tot de conclusie dat veel van de opties ongebruikt blijven. Deze opties maken de oplossing onnodig duur.


VloeistofringvacuŁmpomp met dubbele frequentieregelaar

Productivity.be - Met de LRP 700-1000 VSD+ lanceert Atlas Copco een nieuwe generatie vloeistofringvacuŁmpompen die een nieuwe norm zetten in energie-efficiŽntie. De pompen zijn uitgerust met een dubbele frequentieregelaar om energie te besparen en tegelijk een stabiele werking te verzekeren.


Co-act EGP-C wint iF Design Award

Schunk Intec - De SCHUNK Co-act EGP-C grijper is met de iF Design Award 2019 bekroond. De jury was overtuigd van het eenvoudige, duurzame design dat volledig in lijn is met de vereisten voor mens-robot-samenwerking.


Machineering: slim maken en ontwerpen

Productivity.be - Met de nieuwe naam Machineering benadrukt de 4-de editie van de vroegere vakbeurs MTMS meer dan ooit het thema ďslim maken en ontwerpenĒ. Van 27 tot 29 maart kan u in Brussels Expo terecht voor een overzicht van nieuwe technologieŽn en concepten in manufacturing en engineering.


Welkom in de wereld van MindSphere

Productivity.be - Op Indumation is MindSphere World Belgium gelanceerd Ė een community van gebruikers die het cloudgebaseerde platform verder willen promoten en elkaar willen ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen. Productivity.be liet zich op de vakbeurs rondleiden in de wereld van MindSphere, dat een totaaloplossing biedt voor IoT, aangepast aan de regels en geplogenheden van industriŽle automatisering.


Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

Agenda

JEC World, Parijs, 12-14/3/19
RapidPro, Koningshof Veldhoven, 13-14/3/19
M+R, Antwerp Expo, 27-28/3/19
WorkSafe, Antwerp Expo, 27-28/3/19
Maintenance, Antwerp Expo, 27-28/3/19
Machineering 2019, Brussels Expo, 27-29/3/19
Meer


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen