DHL en Toyota Material Handling Europe tekenen een contract voor de levering van magazijnstellingen

Primaire focus op de precieze levering van goederen op de exacte leveringsdag zodat de magazijnactiviteiten van de klant op tijd kunnen starten. Meer dan 90.000 ton vracht moet worden vervoerd, gaande van schappen tot 13 meter lange rekken.

DHL Freight, een van de belangrijkste aanbieders van wegvrachtvervoersdiensten in Europa, en Toyota Material Handling Group (TMHG), het toonaangevende merk van interntransportmaterieel, hebben een contract gesloten om de nieuw gelanceerde lijn magazijnstellingen van TMHG te vervoeren van de leveranciers naar de vestigingen van klanten van het bedrijf in heel Europa. Materialen voor een breed scala van stellingsystemen, met inbegrip van conventionele stellingen en stellingen met een hoge opslagdichtheid voor gepalletiseerde goederen, alsmede schappen en andere stellingsystemen voor niet-gepalletiseerde goederen, beginnen vanaf september aan hun reis naar nieuwe magazijnen via verschillende transportoplossingen die worden aangeboden door het netwerk van DHL Freight. Levering op de afgesproken dag is van cruciaal belang, aangezien de ontwikkeling van het project op de site van de klant ervan afhangt.

"Toen we onlangs onze nieuwste lijn magazijnstellingen lanceerden, werd al snel duidelijk dat we een partner nodig hebben die beschikt over de kennis en capaciteiten om een oplossing te ontwerpen en implementeren in perfecte synchronisatie met het projectplan van de site. We streven ernaar hoogwaardige oplossingen aan te bieden die perfect zijn afgestemd op de magazijnopslagvereisten van onze klanten. Een van die vereisten is dat de goederen precies aankomen wanneer ze nodig zijn. DHL helpt ons om onze belofte aan onze klanten waar te maken", zei Hans Larsson, Director Logistics Solutions bij Toyota Material Handling Europe.

De oplossing die DHL voorstelde, volgt dezelfde opstelling als bij een auto-assemblagefabriek. Elke vracht kan door het netwerk reizen als "less-than-truckload" (LTL), "part-truckload" (PTL) of "full-truckload" (FTL) op basis van een aantal criteria, zoals de datum van productie in de vestiging van de leverancier, de overeengekomen leveringsdag en de aard en omvang van de goederen. De doorlooptijd kan verschillend zijn voor elke order, maar van cruciaal belang is dat al het materiaal precies op de afgesproken dag aankomt Ė zelfs als het in verschillende vestigingen over heel Europa is geproduceerd. Komt het materiaal te vroeg aan, is de kans groot dat niemand het kan ontvangen of opslaan. Komt het te laat aan, dan zal het team van technici zijn werk niet kunnen doen, waardoor de magazijnactiviteiten met vertraging van start gaan. Omdat levering op de exacte dag een zeer belangrijk criterium was voor Toyota Material Handling, heeft DHL bij het ontwerpen van de oplossing een beroep gedaan op experts in transportplanning. Daarnaast heeft DHL verschillende IT-tools voor het beheer van de goederenstromen van klanten in de automobielsector ingezet.

Transportmanagement voor zeer uiteenlopende vrachten en kritieke leveringsschema's vereisen een grondige planning en creatieve oplossingen", aldus Stefan Brunner, Global Sector Head Automotive, DHL Freight. "Wij zagen in dat de klant een pan-Europese oplossing nodig had. Daarom hebben we de expertise van de landen en de tools die we bij het ontwerpen van sectorspecifieke oplossingen gebruiken samengebracht om de verwachtingen van onze klanten in te lossen."

Naast levering op de exacte dag vormt de extreme diversiteit van de vrachten ook een uitdaging. Het materiaal varieert van kleine dozen tot 13 meter lange rekken. Bovendien kan het materiaal voor een enkele magazijninstallatie aankomen vanuit verschillende locaties in Europa. DHL Freight voegt de delen samen en levert ze op de afgesproken datum. Om een soepel verloop en exacte levertijden te garanderen, worden de transporten zorgvuldig gepland in samenwerking met Toyota Material Handling en de magazijnvestiging. In de loop van dit project zal DHL meer dan 90.000 ton vracht vervoeren.

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium NV, 23/09/2015


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen