Toyota helpt om productiviteit bij orderverzamelen met 20% te verhogen

Toyota Material Handling Europe (TMHE) maakt orderverzamelen uitzonderlijk efficiŽnt met zijn Remote Drive-oplossingen, die de productiviteit verhogen en de ergonomie verbeteren.

Procesoptimalisatie is wat Toyota Material Handling drijft om de beste oplossingen voor zijn klanten te ontwikkelen. De Remote Drive-functie die op een groot aantal laagheffende orderverzameltrucks met een capaciteit van 1,2 tot 2,5 ton beschikbaar is, maakt orderverzamelen eenvoudiger, veiliger, energie-efficiŽnter en productiever.

Orderverzamelen is een arbeidsintensief proces. Bestuurders die met traditionele orderverzameltrucks werken, moeten vaak op- en afstappen om hun trucks naar het volgende verzamelpunt te laten rijden. Voor de bestuurder is dit een repetitieve en tijdrovende bezigheid.

Toyotaís Remote Drive-concept geeft de bestuurder de vrijheid om de truck eenvoudig vooruit te bewegen zonder erop te hoeven staan. Hij of zij loopt gewoon achter de truck en kan zo de hele tijd goederen uit de stellingen pakken en op de lastdrager van de truck leggen. De afstandsbediening wordt met een polsband geactiveerd, zodat de bestuurder altijd de handen vrijhoudt om goederen te pakken.

ďRemote Drive heeft veel voordelen: het verkort de cyclustijd en zorgt voor een vlotter verzamelproces, waardoor de productiviteit met meer dan 20% stijgt. Het gecontroleerde optrekken en afremmen vermindert het energieverbruik met meer dan 10% en maakt het mogelijk om langer door te gaan voordat de batterij moet worden opgeladenĒ, zegt Martin Mimer, productmanager Warehouse Trucks van Toyota Material Handling Europe. ďHet natuurlijkere verzamelproces is minder belastend en heeft een positief effect op de motivatie van de bestuurders. Omdat ze minder vaak hoeven op en af te stappen, lopen ze bovendien minder kans op letsels en vermoeidheid. En dankzij de automatische obstakelherkenning is hun veiligheid altijd gewaarborgd.Ē

Bij bepaalde orderverzameltoepassingen kunnen industriŽle trekkers met lange goederentreinen helpen om de productiviteit te verhogen. Voor dit soort klanten biedt Toyota een reeks industriŽle trekkers voor zittende of staande bestuurders die over de Remote Drive-functie beschikken.

Met de Remote Drive-oplossingen maakt Toyota Material Handling zijn belofte waar om materieel te ontwerpen dat intralogistieke processen vergemakkelijkt en bestuurders ondersteunt.

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium NV, 30/03/2015


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen