MNE 2018

Op 7 en 8 februari ontvangt het MTMS Network Event in Kortrijk Xpo een 3000-tal bezoekers uit metaal- en kunststoffentransformatie, subcontractors, OEM’s en machinebouwers om te netwerken met 165 technologie- en componentenleveranciers. Speciale events zijn de Ideas Battle Arena en de POM Late Shift.

MNE 2018 omvat een weloverwogen mix van kleine partnerstanden, netwerkrecepties en de Ideas Battle Arena met tal van inspirerende ondernemers.

Thema's die in de Ideas Battle Arena aan bod komen zijn onder meer data driven maintenance, hybrid manufacturing en additive manufacturing.

Agoria organiseert in de Ideas Battle Arena de Manufacturing 2020 Outlook, waarbij 3 technologie-experten en 4 CEO’s uit de maakindustrie/machinebouw hun inzichten, doelstellingen en uitdagingen delen omtrent hun sector en businessmodel naar 2020 toe.

Exponential Academy, een initiatief van de POM West-Vlaanderen, Antwerp Management School en TUA West, organiseert op donderdag Disruptival – The Conference. Drie internationaal bekende sprekers uit de technologiesector steken de koppen bijeen op een exclusieve soirée met debat en receptie.

Alle info en inschrijving op www.networkevent.be/mne/nl

Nieuwigheden en highlights

In volgend overzicht presenteren we een aantal nieuwigheden en highlights die door de exposanten op MNE gepresenteerd worden.

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?

V.A.C. Machines

Automatisch offline programmeren

De TecZone Bend software van TRUMPF creëert automatisch programma's voor het buigen en biedt 3D-simulaties onder meer voor de preventie van botsingen. De software wordt aangeboden op de TruBend Serie 5000 en de TruBend Center machines alsook voor offline programmatie. De machines worden daardoor bijzonder kostenefficiënt zelfs voor kleine reeksen en maatwerk.
De TecZone Bend software werd onlangs nog bekroond op Blechexpo.
Hoffmann Group

Gereedschapsuitgiftesystemen GARANT Tool24 en PickOne

Op de stand van de Hoffmann Group is er een doorlopende demonstratie van het snel aan populariteit winnende gereedschapsuitgiftesysteem GARANT Tool24, dat onlangs nog is uitgebreid met een nieuwe versie voor ‘enkele-stuks-uitgifte, de GARANT Tool24 PickOne.
Profiteer van onze internationale ervaring en ontdek Hoffmann Group-gereedschap – voor de industriestandaard tot aan het hoogste niveau voor alle toepassingsgebieden.
Bystronic

Mobile Bending Cell

Met de Mobile Bending Cell levert Bystronic een flexibele en compacte oplossing die gebruikers toelaat om zowel manueel als automatisch te buigen. De cel bevat een robot die bij een Xpert 40 afkantpers geplaatst kan worden. De geïntegreerde oplossing maakt het mogelijk om een serieproductie in slechts enkele minuten op te starten. De Mobile Bending Cell werd vorige jaar op Blechexpo bekroond met een innovatieprijs.
Central Auto - Persluchtcentrum

Verhuur hydraulisch gereedschap

Assortiment van meer dan 2000 artikelen, waaronder hydraulische cilinders (tot 1120 ton), pompen, vijzels, torque gereedschappen, hydrotestpompen, moersplijters, flenzensprieiders….
Hoogste kwaliteit – made in England
Eigen kalibratie hydraulische momentsleutels
Uitwisselbaar met de meeste grote merken
Leybold

Multi-Stage Roots vacuümpompen

In termen van geluidsreductie vertegenwoordigt de droge vacuümpomp ECODRY plus de top van Duitse technische expertise. Niet-contact makende rotoren met lage trillingen, een aandrijfunit met laag vermogen, een geluidsarme ventilator voor efficiënte koeling en een ultramoderne geluidsdemper dragen bij tot een akoestische mijlpaal. Proper pompen is nog nooit zo stil geweest.
HEIDENHAIN

PC-Software toepassing StateMonitor

De PC-software StateMonitor legt gegevens vast van de productiemachines en geeft deze grafisch weer. Dit begint met de actuele status van de machines, machinemeldingen, override- instellingen en de historische gebruiksgegevens. Per saldo levert StateMonitor u veel nuttige gegevens over bijvoorbeeld de beschikbaarheid van de machines en het rendement van de installaties.
Plymovent Industrial Solutions

Het gaat niet alleen om de lasser

Tegenwoordig is de lasser vaak persoonlijk goed beschermd. Maar we gaan vaak voorbij aan het feit dat in een ruimte waar een lasser werkt ook andere mensen werken die vaak niet beschermd zijn.
Plymovent levert al ruim 40 jaar oplossingen op het gebied van industriële luchtvervuiling. Naast oplossingen voor afzuiging aan de bron (afzuigarmen, mobiele afzuigunits en afzuigkappen) levert Plymovent ook ruimtelijke reinigingssystemen; Plymovent Diluter- en Push-Pull systemen.
Faro Technologies

Stroomlijnen van het inspectie- en ontwerpproces

Visual Inspect is een geavanceerde mobiele oplossing voor het aansturen van productieprocessen. Het is een innovatief platform voor het, met een iPad, intuïtief weergeven en gebruiken van complexe 3D CAD-gegevens van onderdelen, assemblages, processen en workflow informatie. 3D CAD-gegevens worden lokaal op de iPad opgeslagen in een innovatief, gecomprimeerd en mobiel formaat, dat een buitengewoon grote flexibiliteit en mobiliteit biedt, waardoor de productiviteit verbetert.
Nederman

Oplossingen voor oliemist

De Nederman-Filtac oliemistcollectoren overwinnen veel van de tekortkomingen van andere technologieën. Het ontwerp minimaliseert de behoefte aan onderhoud, biedt een uitzonderlijke vloeistofafvoercapaciteit, is geschikt voor hoge mist- en rooktoepassingen, lage onderhoudskosten en lange standtijd van het filtermedium. We verdelen de filters in twee verschillende gebieden. Olienevelfilters (OMF) voor emulsietoepassingen en olierookfilters (OSF) voor toepassingen met zuivere olie.
Renishaw

XM-60 meerassige kalibrator

Nu er aan producttoleranties strengere eisen gesteld worden, moeten fabrikanten rekening houden met alle foutbronnen van hun productiemachines, zowel lineaire als hoek- en rechtheidsfouten. De Renishaw XM-60 neemt al deze fouten op vanuit één enkele opstelling. De XM-60 meerassige kalibrator werd ontwikkeld voor de bewerkingsmachinemarkt en is een aanvulling op de productlijn voor kalibratie met onder meer het XL-80 lasersysteem, de XR20-W rotatieaskalibrator en de QC20-W draadloze ballbar.
Mitutoyo BeNeLux

Mitutoyo ServicePlanner

Plannen om op de trein van Industrie 4.0 te springen? Mitutoyo BeNeLux biedt in aanvulling van haar ruim aanbod in meetmachines ook een totaalconcept met software updates voor optimalisatie en automatisering van meetprocessen, opleiding, service en onderhoud na verkoop. Bovendien zijn we ISO17025 geaccrediteerd en ISO9001 gecertificeerd.
De Mitutoyo ServicePlanner is een uitgebalanceerd servicepakket om naar een factory of the future te kunnen evolueren.
FANUC

Productiviteit en efficiëntie

Onder de noemer Factory Automation levert FANUC een breed gamma aan producten, van industriële robots en cobots over CNC-sturingen tot machines als Robodrill, Robocut en Roboshot. Doorheen dat aanbod zijn er vier elementen die volgens FANUC cruciaal zijn om tot een hoge productiviteit en efficiëntie te komen: Ease of Use, Customisation, Performance en Smart. Op MNE worden deze vier thema’s in de aandacht gebracht en vertaald in concrete oplossingen.
SafanDarley

Automatische productie van kleine complexe producten

De recent geïntroduceerde E-Brake Econic, opvolger van de huidige E-Brake serie tot 100T is leverbaar met een werklengte van 1250 tot 3100 meter en de nieuwe besturingsconsole beschikt over een enkel beeldscherm met split screen. Voor de automatische productie van kleine complexe producten bieden we de E-Brake Mini Cell, welke is uitgerust met het nieuwste type FANUC robot en is naar klantwens te configureren. Naast elektronische kantpersen, bieden we ook hybride en hydraulische kantpersen.
FANUC

Nieuwe gebruikersinterface iHMI

iHMI, de nieuwe gebruikersinterface van FANUC die vorig jaar gelanceerd werd voor CNC-sturingen, wordt nu over het hele productgamma geïmplementeerd. Alle producten, van industriële robots tot machines voor metaalbewerking en spuitgieten, en de software voor off-line programmatie krijgen daardoor dezelfde look & feel. De gebruiksvriendelijkheid en intelligente wizards helpen operatoren om sneller te programmeren zodat de opstarttijd voor een nieuw product ingekort wordt en de productiviteit toeneemt.
Leering Hengelo

Innovatieve beladingsautomatisering met palletwisseling

Het RoboTrex automatiseringssysteem kan worden aangesloten op alle bestaande bewerkingscentra.
Universeel toepasbaar bij elke machine met beschikbare M-functie
Zeer geschikt voor kleine tot middelgrote series met korte omsteltijden
Door de unieke palletwisseling met nulpunt referentiesysteem kunnen producten eenvoudig buiten de machine omgespannen worden, waardoor een optimaal spilrendement behaald wordt.
Produsoft

Vero Waveform ruwfreestechniek

De software van Vero zorgt ervoor dat de aangrijpingshoek en spaanbelasting tijdens het frezen constant gehouden worden. De resulterende freesbanen zijn vloeiend, zonder scherpe richtingsveranderingen. De machine kan aan een continue hoge snelheid bewegen en gebruik maken van de volledige snijlengte van het gereedschap. Hierdoor kan men twee keer zo snel bewerken en verdrievoudigt de levensduur van het gereedschap.
Colt International

From Basic to All-Inclusive

De CoolStream STAR+V serie is een klimaatsysteem dat zowel uw koelbehoeftes als verwarming, op basis van natuurlijke koeling en ventilatie vervult. Het basismodel of de CoolStream S brengt de buitenlucht gekoeld naar de gewenste vooropgestelde temperatuur. Naast energiezuinigheid zorgt deze oplossing ook voor een comfortabel en gezond binnenklimaat.
Omdat geen enkele werkvloer dezelfde is, zijn onze installaties “custommade”.
Leybold

Lekzoekinstrumenten

De lekzoekers van de PHOENIX 4-serie zijn multifunctionele heliumlekzoekers voor detectie van de laagste detecteerbare lokale en integrale leksnelheden. Ze zijn even goed geschikt voor servicetests als voor serieproductie.
Schunk Intec

Grijper voor collaborative robots

De Co-act EGP-C is een elektrische grijper ontwikkeld voor gebruik in collaborative toepassingen, waar mens en machine samenwerken. De grijper is snel en eenvoudig te integreren met een robot interface die direct inzetbaar is op collaborative robots van KUKA, Fanuc en Universal Robots. Geïntegreerde LEDs geven de operator inzicht in de status van de processen. De grijper past zijn kracht automatisch aan en is DGUV-gecertificeerd voor collaborative toepassingen.
HEIDENHAIN

Connected Machining – goed verbonden in de digitale productie

Verbindt u productietechnische know how met de digitale productieorganisatie. Gebruik de besturingen op uw frees- of draaimachines om de fabriek tot het middelpunt van uw bedrijfsnetwerk te maken.
De functies in het pakket Connected Machining bieden uw besturingen opties, software en hardware waarmee u uw bedrijfsnetwerk individueel kunt vormgeven. Hiermee geeft Connected Machining antwoord op actuele vragen rondom het digitaliseren van uw productie.
Style CNC Machines

Inspireren met metaal en machine

STYLE is fabrikant van CNC draai- en freesmachines, van ontwikkeling tot eindproduct. Uitgerust met de unieke STYLE besturing zijn de draai- en freesbanken toegankelijk voor de beginnende verspaner en uitgebreid met diverse complexe functionaliteiten voor de ervaren CNC operator. Al binnen één dag training kunt u aan de slag met verspanen op de STYLE machines. Wij dragen zorg voor de continuïteit van onze machines met onze unieke en betrouwbare fabrikantenservice.
Resato International

Meer efficiëntie in een veilige omgeving

Eerder was de waterstraalsnijtafel onbereikbaar tijdens het snijden, maar met de Flex-zone kan nu veilig worden geladen en gelost tijdens het snijproces. Lichtschermen worden normaal gesproken geplaatst rondom de water snijtafels. Met de Resato ACM Flex-zone is de veiligheid functie gemonteerd op de brug zelf. Het beweegt mee met het werkgebied van de snijkop. De Flex-zone creëert zo flexibele, toegankelijke werkgebieden op de snijtafel tijdens het snijden.
AB Fineq

Technische Sales Coaching

AB Fineq (Technische Sales Coaching) is gericht op verkopers, actief in de technische B2B sales.
Technische kennis en een gedegen producttraining maken nog geen goede verkoper. De hoeveelheid werk die afkomt op een verkoper kan overweldigend zijn. Daarom is een goede werkmethode belangrijk.
Juiste communicatieskills + gestructureerde werkmethode + verkoopvaardigheden = topverkoper.
AB Fineq bouwt voort op meer dan 23 jaar ervaring in sales en ondernemerschap in de machine-industrie.
thyssenkrupp Materials Services

Bestel online laserwerk in 2 minuten

Via onlinelaserworks kan je in slechts enkele klikken offertes voor 2D en 3D lasersnijwerk opvragen waar en wanneer je wil.
Je laadt de dwg, dxf of step tekeningen op en ontvangt binnen 2 minuten een offerte die je onmiddellijk kan bestellen. Bovendien beschikt de webshop over een klanteigen database voor opslag van offertes en tekeningen. Eenvoudig, snel en 24u per dag beschikbaar.
Dalemans Industries

Lasersnijwerk vanaf dikte 0,1 tot 8 mm

De lasersnijder van Dalemans Industries kan variaties in dikte aan van 0,2 tot 6 à 8 mm in uiteenlopende materialen zoals ST – 37, RVS inox 301 - 304, constructiestaal en mangaanvanadiumstaal. Dankzij de stabiliteit van de machine wordt ook heel dun materiaal perfect braamloos gesneden. Zo kan Dalemans Industries u nog sneller en beter maatwerk leveren en dat altijd volgens de geldende DIN- en ISO-normen.
Viu More

Real-time ondersteuning op afstand

Snellere support, hogere first-time-fix, lagere kost… de Augmented Support toepassing van Viu More is een cloud based Software as a Service toepassing die ingezet wordt voor het bieden van real-time ondersteuning op afstand bij het oplossen van complexe problemen. De videoverbinding die opgezet wordt tussen de technieker en een expert op afstand kan verrijkt worden met virtuele elementen om een snelle en kwalitatieve ondersteuning te verzorgen.
Schunk Intec

Snellere omsteltijden met VERO-S NSE3

SCHUNK presenteert met de VERO-S NSE3 138 een verbeterde versie van zijn nulpuntspanmodule, met een hogere intrekkracht en verhoogde dimensionale stabiliteit waardoor de module hogere kantelmomenten en dwarskrachten kan opvangen. Een optionele, veerbediende conussluiting sluit de module af wanneer de spanbout omhoog gebracht wordt, zodat zich geen spanen in de snelsluiting kunnen afzetten.
Voor spantorens is de uitvoering VERO-S NSE-T3 138 verkrijgbaar.
Gelderblom

Een slimme machine voor de smart factory

De nieuwe OKUMA MU-S600V is een nieuw 5-assig bewerkingscentrum ontwikkeld volgens een nieuw concept dat geoptimaliseerd is voor zowel eenmalige prototypes als grote reeksen. De ingebouwde robotfuncties maken het mogelijk om machines aan elkaar te koppelen tot intelligente productielijnen. Met een machinebreedte van slechts 1,4 m kan de machine werkstukken aan tot 600 mm.
Yamazaki Mazak Europe

Flexibel automatiseren en produceren

Mazak, producent van CNC-draaibanken, drie- tot vijfassige bewerkingscentra, multi-tasking machines en automatiseringsoplossingen, introduceert dit jaar meer eigen automatiseringsoplossingen en nieuwe hightech vijfassige & additive manufacturing. Met de nieuwe Diode Direct Laser combineren we hoge prestaties met geavanceerde lasertechnologie.
Produsoft

WorkNC Auto 5

Deze makkelijk en snel te besturen software zet 3-assige bewerkingen automatisch om in 5-assige simultane bewerkingen. Hiermee kan men onderdelen met diepe caviteit frezen. Met slechts één druk op de knop genereert WorkNC Auto5 een vloeiende, botsingsvrije gereedschapsbaan. Resultaat is een uitstekende oppervlaktekwaliteit, kortere bewerkingstijd en langere levensduur van het gereedschap.
Dalemans Industries

Specialist in veren

Dalemans Industries levert niet alleen drukveren, trekveren, torsieveren en bladveren, maar ook clips, klemmen en geplooide draaddelen, of bladveren, motorveren en oprolveren. Als basis nemen we metaaldraad of metaalstaven die variëren van 0,2 tot 35 mm. Maar dat kunnen ook bandstaal, verenstaal, roestvrije materialen of zachte, niet-geharde materialen zijn. Alle veren worden thermisch behandeld in elektronisch gestuurde ovens.
KUKA

Lichtgewicht cobot voor gevoelige montagewerkzaamheden

Met de LBR iiwa – onze lichtgewicht cobot voor gevoelige montagewerkzaamheden – maken veiligheidsomheiningen op de werkplek plaats voor mens-robot-samenwerking.
Dankzij krachtenmoment-sensoren herkent de LBR iiwa contacten onmiddellijk en reduceert hij tegelijk de kracht en snelheid. Gevoelige componenten hanteert hij dankzij de positie- en soepelheidsregeling zonder klem- en snijgevaar.
Renishaw

On-machine apps voor CNC-bewerkingsmachines

Renishaw biedt een groot softwareprogramma van apps voor machines, waarmee tasterroutines creëren, uitvoeren en veranderen vlot en eenvoudig is, wat productiebedrijven helpt om cyclustijden te minimaliseren en de productiviteit te maximaliseren. Deze apps zijn innovatief, intuïtief én krachtig, en daarom perfect voor gebruikers die nieuw zijn in de tastermeting of weinig kennis van machinecode hebben, terwijl er zeker ook voor de meer ervaren gebruikers operationele voordelen zijn.
Style CNC Machines

Volledige intuïtieve CNC besturing

Het unieke aan STYLE CNC Machines is het feit dat we over een eigen ontwikkelde innovatieve CNC software beschikken. Het hart van STYLE is een zeer toegankelijke CNC besturing voor zowel de beginnende verspaner als voor de ervaren operator. Elke bewerking is met enkele clicks en invulling van een minimaal aantal waarden, direct en continu zichtbaar op het 19” touchscreen. De CNC software is speciaal ontwikkeld voor het snel en gemakkelijk tekenen en uitvoeren van enkelstuks en kleine series.
Central Auto - Persluchtcentrum

Krachtigste persluchtslijpmachine op de markt – VT26-VT46

Ø125-230
Tot 6,12 Pk vermogen (4,5kW)
Veel lichter dan elektrische slijpmachines
Snijdiepte: tot 76mm in staal
Weinig vibratie – hoge ergonomie
Alle features van een moderne slijpmachine aanwezig
Geen elektro = nooit verbrande motoren
Talas

TOOLGRINDER ANB-5E

De Slijpmachine ANB-5E wordt gebruikt voor het slijpen van stempels en matrijzen van de ponsmachines TRUMPF Style en Thick Turret. De slijpmachine is geschikt voor bedrijven die actief zijn in plaatbewerking; die ponsmachines hebben en niet beschikken over een eigen gereedschapsatelier met slijpmachines. Dankzij de hoge nauwkeurigheid van het slijpen, is het mogelijk om de levensduur van het gereedschap te verlengen tot twee maal de standaard levensduur.
Alpha Techniek

Reiniging van producten

Alpha Techniek heeft nieuw in het programma de compacte gesloten machine werkend met gemodificeerde alcohol.
Met deze machine kunt u voldoen aan de steeds hogere eisen die er aan de reiniging van de producten wordt gesteld.
Machine geheel onder vacuüm met volgend reinigingsproces: spoelen - dompelen - (optioneel ultrasoon) - dampen - drogen.
Seco Tools

De nieuwe Perfomax van Seco

Een verbeterd ontwerp maakt de reeds uitmuntende Perfomax boor nu nog beter. Innovatieve kenmerken – waaronder een nieuw spaankamerontwerp, een golfpatroon en het toepassen van laserharden – zorgen voor sterkte, stabiliteit en nauwkeurigheid.
Naast sterkere, stabielere en nauwkeurigere prestaties maken de ontwerpveranderingen het u gemakkelijk om over te stappen op de nieuwe Perfomax boor. De nieuwe boor heeft bijvoorbeeld dezelfde instellengte als de voorgaande Perfomax.
Shake Hand b.v.b.a.

Genormeerde machine-elementen met een hygiënisch design

Elesa+Ganter ontwikkelde machinevoet GN 20 met bevestigingsgaten. Het is de eerste gecertificeerde machinevoet die voldoet aan de meest recente EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) richtlijnen op de markt!
Naast de reeds bestaande producten werd het hygiënisch gamma uitgebreid met andere standaard onderdelen met een hygiënisch design, volledig geoptimaliseerd tegen vervuiling en gemakkelijk te reinigen.
V.A.C. Machines

Nieuw snijproces verdubbelt snelheid

TRUMPF is er met de nieuwe snijprocessen Highspeed en Highspeed Eco in geslaagd om de throughput van fusion lasersnijden te verdubbelen, met hetzelfde vermogen, en met een tot 70% lager stilstofverbruik. Bij fusion snijden wordt stikstofgas onder hoge druk gebruikt om gesmolten materiaal uit de snede te blazen. Met een 8kW solid-state laser kunnen zo staalplaten tot 12 mm met stikstof gesneden worden.
MyParts Co. Ltd.

Op maat gemaakte mechanische onderdelen

EP-MyParts Co. produceerde de voorbije 15 jaar OEM-parts voor Belgische tussenpersonen en produceert nu op maat gemaakte mechanische onderdelen in ferro en non-ferro materialen voor Europese OEM-afnemers. Onderdelen geproduceerd bij Belgen in China aan zeer aantrekkelijke prijzen, hoogwaardige afwerking, uitstekende service, vlotte communicatie zijn onze sterke troeven. MyParts Co. maakt ook ontwerpen en ontwikkelen prototypes die op elk moment kunnen worden bijgestuurd.
DMG MORI

Strategie voor de toekomst

Digital Factory : Celos voor digitale productie in de tijd van Industrie 4.0
Automatisatie : Algemene oplossing met machine en automatisatie direct van de fabriek.
Technologie excellence : Ervaring reeds jaren in luchtvaart- en matrijzen domein.
Additive Manufacturing : 3 complete processen voor poeder bed en poeder nozzle.
DMQP : een compleet gamma aan randapparatuur en accessoires vanuit eerste bron
Seco Tools

De nieuwe Feedmax-P van Seco

Het gamma Feedmax volhardmetaalboren is nu uitgebreid met een hoge prestatieboor, specifiek ontwikkeld voor ISO-P materialen (staal). Met deze nieuwe generatie volhardmetaalboren kan de snijsnelheid m/min enorm verhoogd worden. Deze boor is dus bijzonder geschikt om te boren met de hoogst mogelijke productiviteit in moderne verspaningsmachines. De nieuwe geoptimaliseerde Feedmax-P geometrie maakt het mogelijk om snijgegevens te optimaliseren in alle staalsoorten.
Gelderblom

GENOS M460V-5AX

De GENOS M460V-5AX is een verticaal bewerkingscentrum met dubbele kolom. De machine kan 5 assen simultaan aansturen en het thermisch stabiele design bieden de mogelijkheid om de meest uitdagende materialen en geometrieën te bewerken. Dit "machining powerhouse" wordt verder gekenmerkt door zijn compacte ontwerp waardoor een minimale vloeroppervlakte nodig is.
iQunet

Draadloze trillingssensor voor condition based maintenance

De compacte draadloze batterij-gevoede iQunet trillingssensor voor machine monitoring (CBM), meet zowel temperatuur als trilling in de drie assen. De bijhorende web-software controleert de sensor status en zet de tijdsintervallen tussen de metingen. Data is beschikbaar via open standaard OPC UA , maar eveneens aanstuurbaar of uit te lezen via APIs of via het dynamisch web-dashboard. De software beheert de geplande metingen en voert data-analyse uit (DFT, waterval trend RMS-grafieken, enz.)
AXIS & Stuifmeel BV

AxiPro RVS Pneumatische cilinders

Het AxiPro pakket pneumatische ISO cilinders (ISO15552, 6432 en 21287) omvat uitvoeringen in RVS (eventueel gecombineerd met geanodiseerd aluminium) die uitermate geschikt zijn voor toepassing in agressieve omgevingen, zoals de voedingsmiddelen en agrarische industrie en de chemie.
Diameters: 16-320mm
Operationele druk: tot 10 bar
RVS: 304/316
Gefilterde, geoliede en ongeoliede perslucht
Hexagon Metrology BV

Hoog nauwkeurige 3D scanoplossing

De Leica Absolute Scanner is een laserscanner die gecombineerd met een Leica Absolute Tracker zorgt voor een zeer mobiele, flexibele en hoog nauwkeurige 3D scanoplossing. De scans kunnen gewoon "uit de hand" gemaakt worden. De Leica Tracker bepaalt de positie van de scanner in de ruimte. Deze snelle oplossing kan worden ingezet voor zowel inspectie als reverse engineering. De output data kan eveneens dienen als inputbestand voor 3D printen. Nauwkeurigheid: 150 micron.
Unil Lubricants

Nieuwe metaalbewerkingsvloeistof blinkt uit op aluminium

De Safecut AERO 400 is een biostabiele metaalbewerkingsvloeistof geschikt voor het bewerken van staal en staallegeringen en aeronautisch aluminium (7175, 7075, 2024 …). Het bevat ongeëvenaarde roestwerende en smerende eigenschappen, zodat het metaal - ook aluminium - zijn glans kan behouden. Een tweede troef is dat het product laagschuimend is, zodat het hoge drukken uitstekend kan verdragen. Verder beschikt deze micro-emulsie over goed koelende eigenschappen.
DMG MORI

World premiere: NTX 3000

Hoofdspindel (12” klauwplaat) met 3.000 rpm en max. 1.194 Nm koppel (optioneel 8”/10”)
Grote werkruimte door de compactMASTER draai/freesspindel met 350 mm lengte en 122 Nm.
Multitasking : Direct Drive B-as voor 5-assig simultane bewerkingen voor complexe stukken.
Hoge flexibiliteit door de grote koers van de X-as met -125 mm onder het center van de spindel.
Will-Fill

Volautomatische controle-eenheid voor metaalbewerkingsvloeistof

De volautomatische controle-eenheid werd uitgevonden en ontwikkeld door Will-Fill om te waken over de kwaliteit van de metaalbewerkingsvloeistof binnen uw metaalbewerkingsmachine en het behouden van optimale vloeistofpijl door geautomatiseerde vul processen afgesteld volgens uw specifieke behoeften. Wanneer de kwaliteit van uw metaalbewerkingsvloeistof verandert, kan Will-Fill deze aanpassen of u op de hoogte brengen als er actie nodig is.
AW Tech

Titan XQ puls

De invoer van de EN1090 norm in het lassen zorgde plots voor een hoop extra papierwerk. In een tijd waar alles digitaal en papierloos wordt, mag de laswereld niet achterblijven. En gelukkig deed deze dat niet. De EWM Titan XQ heeft alle nodige innovaties en meer in 1 lastoestel. Alle WPS’en voor werkstukken altijd bij de hand. Je vindt alle nodige lasparameters gewoon online op je smartphone. Dankzij EWM xNet welding management system kunnen alle WPS’en gekoppeld worden aan werkstukken, tot aan de las afzonderlijk.
KUKA

Programmeren op een eenvoudige, snelle en draadloze manier

KUKA zal op MNE zijn volledig nieuw product Ready2_pilot uitvoerig demonstreren. Dit product is nog maar zeer recent op de markt en een absolute meerwaarde voor elke robot operator.
Dankzij Ready2_pilot kun je op een eenvoudige, snelle en draadloze manier KUKA robots handmatig programmeren.
Bystronic

BySort 3015 verhoogt automatiseringsgraad

BySort is de nieuwe extensiemodule voor het ByTrans Cross laad- en ontlaadsysteem van Bystronic. De module sorteert gesneden producten en positioneert deze nauwkeurig op paletten zodat ook verdere productiestappen eenvoudig geautomatiseerd kunnen worden. Het efficiënte design van de module zorgt bovendien voor een snelle ontlading van de machine.
Zowel de BySort als de ByTrans Cross worden bediend vanaf het touch screen van de snijmachine.
Nederman

Buizensysteem voor oliemist en snijvloeistof

Nederman-Nordfab (QFS) vloeistofdicht leidingwerk biedt een compleet assortiment diameters en accessoires voor eenvoudig te installeren professionele installaties. Vervaardigd uit gegalvaniseerd of roestvrij staal met gelaste langsnaad, die een gladder inwendig oppervlak hebben met een sterk verbeterde lekbestendigheid, biedt Nederman-Nordfab een onverslaanbare oplossing voor oliemist en snijvloeistoftoepassingen en andere algemene stofafzuigingstaken.

© Productivity.be


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen