Toyota bouwt voort op ervaring van meer dan 50.000 slimme trucks in bedrijf

THINK : LIKE : TOYOTA is het thema van Toyota Material Handling tijdens CeMat 2018 (stand P32). Toyota zal er haar aanpak van ‘lean logistics’ op basis van het Toyota Production System toelichten, inclusief de nieuwste ontwikkelingen in connectiviteit met het gevestigde vlootbeheersysteem I_Site.

Toyota introduceerde het telematicaplatform I_Site tien jaar geleden en riep daarmee het concept van een slimme truck in het leven, die prestatiegegevens en activiteitsniveaus registreert en een effectief beheer van truckwerkzaamheden mogelijk maakt. Het voorbije decennium is het aantal machines dat het systeem gebruikt gestegen tot ruim 50.000, waardoor het is uitgegroeid tot een van de toonaangevende platformen voor voertuigconnectiviteit.

Gebruikers zeggen dat ze aanzienlijke voordelen hebben ervaren door de meting en controle van truckwerkzaamheden. Het aantal ongevallen en schadegevallen is gevoelig verminderd door een betere bestuurderscontrole en incidentmelding. Dit heeft ook een positieve impact op de veiligheid tijdens het werken. Andere voordelen zijn onder meer een beter batterijbeheer en hogere truckbenuttingsniveaus.

De nieuwste ontwikkelingen van het I_Site-systeem worden voorgesteld op CeMAT 2018. Een van de nieuwe functies is de mogelijkheid om het aantal ritten met of zonder lading te meten en te registreren. Dit resulteert in een nog beter beheer van de benuttingsniveaus, een cruciale factor voor de meeste operatoren. Het ‘lean logistics’-concept van Toyota streeft naar een minimale stilstandtijd en maximale toegevoegde waarde door continue beweging, en deze laatste functie draagt direct bij aan het bereiken van deze doelstelling.

Andere nieuwe functies hebben betrekking op servicewerkzaamheden. Zo is er een ‘serviceaanvraagfunctie’ waarmee bestuurders een probleem onmiddellijk kunnen melden, mét foto’s. Toyota zal ook een nieuw mobiel serviceplatform aankondigen, dat door alle servicetechnici zal worden gebruikt en gegevens van I_Site kan integreren in de serviceplanning. Dit maakt een verregaande voorbereiding van servicebeurten en ‘flash’-service mogelijk, waardoor de stilstandtijd tot het absolute minimum beperkt blijft.

De nieuwste versie van I_Site beschikt ook over een nieuwe gebruikersinterface voor zowel de mobiele- als webtoepassingen van het platform.

CeMAT wordt tussen 23 en 27 april gehouden op het beursterrein in Hannover (Duitsland). Toyota Material Handling Europe is als exposant aanwezig op zijn gebruikelijke, opvallende locatie in paviljoen P32.

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium NV, 04/04/2018


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen