Hans Casier volgt Wouter De Geest op als voorzitter van essenscia

Hans Casier, de Belgische topman van het internationale chemieconcern INEOS, is de nieuwe voorzitter van essenscia, de Belgische industriefederatie van de chemie, kunststoffen en life sciences. Dat heeft de Raad van Bestuur vandaag unaniem beslist. Casier volgt Wouter De Geest op die volgende maand officieel wordt aangeduid als nieuwe voorzitter van Voka.

De internationale concurrentiekracht van de chemie en life sciences in België versterken, nog meer jongens en meisjes motiveren om voor technische en wetenschappelijke studierichtingen te kiezen en verder werk maken van een constructieve sociale dialoog. Dat zijn voor Hans Casier (54) de uitdagingen voor de komende jaren als nieuwe voorzitter van essenscia. Casier is de CEO van INEOS Phenol, de wereldwijde marktleider in fenol en aceton. Anders gezegd: een Belg met een internationale topfunctie in een sleuteldivisie van een van de grootste chemiebedrijven ter wereld.

Na zijn universitaire studies chemie, landbouwwetenschappen en industrieel management ging Casier aan de slag bij BP Chemicals in Zwijndrecht, een productievestiging die in 1998 in handen kwam van INEOS en waar het wereldwijde succesverhaal van dit internationale chemieconcern begon. In 2005 werd Casier CEO van INEOS Oxide, sinds 2014 neemt hij die rol op bij INEOS Phenol. Bij essenscia begint hij nu aan een voorzittersmandaat van drie jaar, als opvolger van Wouter De Geest, de CEO van BASF Antwerpen. Omdat De Geest volgende maand officieel wordt voorgesteld als nieuwe voorzitter van Voka geeft hij de voorzittersfakkel vervroegd door. Hij was voorzitter van essenscia van 2009 tot 2012 en opnieuw vanaf 2014 tot vandaag.

“Het is een grote eer om in de voetsporen van Wouter De Geest te treden als voorzitter van essenscia en de sector van de chemie en life sciences te mogen vertegenwoordigen. Er zijn heel wat uitdagingen die we moeten aanpakken om ervoor te zorgen dat de randvoorwaarden optimaal zijn om deze sector, die enorm bijdraagt aan het welzijn en de welvaart in België, verder te laten groeien en een internationale voortrekkersrol te blijven laten spelen. We staan in België sterk in chemie, kunststoffen, farma en biotech. Dat is een unieke combinatie. Die kennis en innovatie moeten we hier blijvend verankeren”, zegt Hans Casier, voorzitter essenscia.

“Het economisch en maatschappelijk belang van de chemie en life sciences wordt vandaag algemeen erkend. Ook het imago van de sector is sterk verbeterd en de federatie is uitgegroeid tot een gerespecteerde gesprekspartner voor beleidsmakers en maatschappelijke actoren. Ik ben blij dat ik daar als voorzitter van essenscia mijn steentje heb toe kunnen bijdragen. Ik wil Hans Casier ook veel succes wensen. Hij gaat dat fantastisch doen”, zegt Wouter De Geest, afscheidnemend voorzitter essenscia en toekomstig voorzitter Voka.

“Wouter De Geest is de voorbije jaren een grote pleitbezorger geweest voor de chemie en life sciences. Ik wil hem uitdrukkelijk bedanken voor zijn inzet en engagement. Als nieuwe voorzitter van Voka is hij de juiste man op de juiste plaats. Met Hans Casier kan essenscia rekenen op iemand met heel wat ervaring en een internationale kijk op de uitdagingen van de sector. Samen hebben we de eer om volgend jaar het honderdjarig bestaan van de federatie te mogen vieren. Dat zullen we in stijl doen, met tal van acties en initiatieven die de chemie en farma in het dagelijks leven van de Belg in de kijker zetten”, zegt Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder essenscia.

Nieuwsbericht van essenscia, 15/10/2018


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)