Reflex WMS for Factory, een oplossing voor de logistieke aansturing van fabrieken

Met Reflex WMS for Factory heeft Hardis Group een oplossing voor industriŽle vestigingen: de software kan logistieke stromen voor en na de productie in realtime aansturen en maatwerkproducten en -verpakkingen eenvoudiger beheren.

Adviesbureau, digitale dienstverlener en softwareontwikkelaar Hardis Group presenteert Reflex WMS for Factory, een management systeem voor logistieke stromen in industriŽle productievestigingen. Deze nieuwe oplossing werd ontwikkeld op basis van het warehouse management systeem Reflex WMS en voldoet aan de specifieke behoeften van fabrieken. De functionaliteiten omvatten realtimebeheer van de logistieke stromen voor en na de productie en realtimeoverzicht van de voorraden. De software sluit aan bij de huidige tendens om de industriŽle productie meerwaarde te geven door maatwerkproducten en -verpakkingen, een continue verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en een versterking van het traceerbaarheidssysteem.

IndustriŽle productie: een sector in volle (r)evolutie

De industriŽle productie moet zich aanpassen ‒ aan de omnichannel-evolutie, de steeds kortere marktintroductietijd ťn de toegenomen vraag naar maatwerkproductie in plaats van massaproductie. Dit betekent in de praktijk onder meer dat sommige diensten, zoals palletiseren of klant-specifiek verpakken en speciale etikettering, in de productievestiging zelf moeten gebeuren. De taken van fabrikanten zijn dus complexer geworden. Daarnaast willen zij de logistieke stromen die rechtstreeks verband houden met de productie in realtime kunnen optimaliseren om de productiviteit te verhogen en de productiekosten te beheersen.

Productiestromen aansturen en optimaliseren

Reflex WMS for Factory werd ontwikkeld als antwoord op deze nieuwe behoeften. Het is gebaseerd op de ervaring van Hardis Group in warehouse management en biedt een compleet management systeem voor logistieke productiestromen. Voor de start van het productieproces organiseert Reflex WMS for Factory de aanvoer van grondstoffen, componenten, halffabricaten en verpakkingen, zodat deze just in time beschikbaar zijn voor de productie- en verpakkingslijnen. De software integreert bovendien de keuzes en opties van de klant voor het afgewerkte product. Aan het einde van het productieproces biedt de oplossing van Hardis Group vervolgens de mogelijkheid om de verzendmethode in te stellen op basis van de bestemming van de producten: distributiemagazijnen, verkooppunten, locaties voor uitsplitsing, andere fabrieken ...

Reflex WMS for Factory maakt de automatisering van de logistieke processen en het aansturen van de logistieke prestaties in alle productievestigingen mogelijk, zodat het productieproces van het bedrijf voortdurend geoptimaliseerd wordt.

Realtime-zichtbaarheid van de voorraad en traceerbaarheid

De oplossing biedt fabrikanten een realtimebeeld van de volledige voorraad ‒ grondstoffen, componenten, halffabricaten, verpakkingen en afgewerkte producten ‒ en stelt hun in staat de opslagruimte te optimaliseren door bijvoorbeeld transfers te organiseren tussen verschillende vestigingen om de kosten voor logistiek en opslag te drukken.

Reflex WMS for Factory heeft ook alle functionaliteiten aan boord om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van traceerbaarheid (vervaldatum, batchnummer, gevaarlijke stoffen, alcohol ...).

Aansturing van een Industrie 4.0-ecosysteem

Met Reflex WMS for Factory profileert Hardis Group zich als de uitgelezen logistieke partner van de fabriek van de toekomst: de oplossing maakt niet alleen de realtimeaansturing van mechanisatie en robotisering mogelijk, maar ook van gegevens van gekoppelde objecten en kunstmatige-intelligentietechnologieŽn. Hardis Group heeft een breed aanbod van API's, waardoor de oplossing eenvoudig via webservices kan worden gekoppeld met alle productiesystemen: ERP, MES, gemechaniseerde en gerobotiseerde productielijnen, weegoplossingen ...

Ingezonden door Hardis Group, 06/03/2019


Feel free to share

Productivity.be Update Alerts

Wenst u regelmatig update alerts te ontvangen over nieuwe artikels en productoverzichten?


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen